Zelfs je naam is mooi

Deze blog borduurt voort op de vorige blog van Kai. Deze kan je hier lezen.

17 jaar en een beetje. Zo lang hebben we jou bij je geboortenaam genoemd. We hebben je een naam gegeven die we mooi vinden, waar voor ons een betekenis achter zit. De naam die al vele jaren in mijn kant van de familie (in verschillende vormen) voorkomt. Een naam met warme en mooie herinneringen voor mij. En ja, daar hoor je het al: voor mij.

Je geboortenaam hebben papa en ik samen aan je gegeven. We waren er meteen over uit. We hoefden geen compromissen te sluiten zoals je weleens hoort. Papa en ik waren er al over uit toen we maar net verkering hadden in 1996 (ja, zolang geleden al haha). Dus eigenlijk moet ik zeggen dat je geboortenaam een bewuste keuze was voor ons.

Maar een geboortenaam geef je mee aan een pasgeboren kind, nog niet wetende hoe deze zich gaat ontwikkelen. Wat als de naam niet bij je past? Moet je dan de naam aanhouden die je ouders voor je hebben uitgekozen? Volgens mij hebben we jou al vlug duidelijk gemaakt dat dat niet hoefde. We willen jou gelukkig zien en als een nieuwe naam daartoe bijdraagt dan is een wijziging onvermijdelijk.

Je hebt heel goed nagedacht over je nieuwe naam. In je eentje. Je vond het lastig om het te delen met ons, maar met een beetje overredingskracht is het toch gelukt net voor de start van het nieuwe schooljaar. Kai voelt als een nieuw huis zeg je zelf. We maken het steeds wat meer eigen, net zoals het ‘nieuwe’ huis waarin we nu drie jaar wonen. Het verbouwen heeft een aantal jaren stil gestaan om verklaarbare redenen, maar we willen nu toch echt plannen gaan maken om een echt eigen thuis te maken van ons eigen ‘opa en oma-huis’. Ook dat zal een poos gaan duren, maar de intentie is er zeker! Samen plannen maken doet al wonderen en brengt ons al dichter bij elkaar. Samen maken we er een prachtige plek van waar geweldige nieuwe herinneringen zullen ontstaan.

Lieve Kai, wat heb je een mooie roepnaam gekozen. Kort, krachtig en met een betekenis. Een betekenis voor jou (zoals het eigenlijk hoort bij een eigen naam), dus daarom past deze naam je precies!

En wat ontzettend fijn dat je me betrokken hebt bij het maken van het kaartje. Dit vond ik heel erg fijn en mooi.

Ik ben heel blij dat je met liefde praat over je geboortenaam en dat het niet een ‘deadname’ is voor jou. Het is een nieuwe fase, een nieuw hoofdstuk in je leven. Zo zie ik het ook.

Kai:

Zelfs je naam is mooi
mooier dan die van iedereen
die dezelfde naam heeft…

Henk Westbroek – Zelfs je naam is mooi

Liefs,

Mama

7 gedachten over “Zelfs je naam is mooi”

  1. Groei is waar ik aan denk als ik jullie zo volg. Jullie thuis wordt steeds meer een thuis.🌈💕🤟 Suzanne

  2. Ons kind van 14 kwam begin juli dit jaar uit de kast als ftn en koos voor Cai. In België moet je niet wachten om je naam officieel te veranderen. De dag voordat we naar het gemeentehuis gingen, wilde Cai op diens idk liever een wat langere naam.
    Dat was even flippen, maar diep ademhalen helpt. Ik opperde Caiden (en dan Cai nog wel als roepnaam) en dat viel meteen in de smaak bij Cai. Vooral omdat het een mannelijkere naam is dat toch unisex genoeg is.
    Ook al vond ik de geboortenaam en de kortere mannelijkere versie (die we van kindsaf ook goed bij Cai passen, dekt de nieuwe naam wel de lading en is de betekenis achter de naam spot on.

    Dankjewel voor jullie blog. Erg fijn om te lezen. ❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.