TransNieuws: Verbod op transgender personen in het Amerikaanse leger opgeheven

President Joe Biden ondertekende vandaag een uitvoerend bevel om het verbod op transgender personen, die openlijk in het leger dienen, in te trekken. Dit verbod werd in april 2019 door de voormalige president Donald Trump in werking gesteld.

Er werden gigantische medische kosten werden gemaakt voor transgenderzorg, volgens Trump. Daarom moesten transgender personen verbannen worden van het leger, zei hij. Dit is overigens geen heel sterk argument. Volgens het Pentagon heeft Defensie tussen 2016 en 2019 ongeveer 8 miljoen dollar uitgegeven aan transgenderzorg. Het jaarlijkse budget voor gezondheidszorg van het leger bedraagt 50 miljard dollar.

Op 26 juli 2017, na een reeks tweets van president Donald Trump, waarin werd voorgesteld transgenders uit de militaire dienst te weren, gingen duizenden New Yorkers de straten van oppositie in.

Michael Nigro—Pacific Press/LightRocket/Getty Images

In een verklaring zei het Witte Huis vandaag dat Biden’s bevel “het beleid bepaalt dat alle Amerikanen die gekwalificeerd zijn om in de strijdkrachten van de Verenigde Staten te dienen, moeten kunnen dienen”.

“President Biden is van mening dat genderidentiteit geen belemmering mag zijn voor militaire dienst, en dat de kracht van Amerika te vinden is in zijn diversiteit”, zei het Witte Huis.

Het tekenen van dit uitvoerend bevel is geen verrassing. Eerder deze week gaf Biden al opdracht om discriminatie op basis van geaardheid of genderidentiteit te voorkomen. Hiermee vervulde hij een belangrijke belofte uit zijn verkiezingscampagne. Daarnaast is hij ook de eerste Amerikaanse president onder wie een trans vrouw een functie krijgt in de regering. Hij heeft Rachel Levine geselecteerd als onderminister van Volksgezondheid.

Nieuwste blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.