Wat testosteron met mijn lichaam doet: Een tijdlijn

Op deze pagina houd ik mijn veranderingen van mijn lichaam door testosteron bij. Ik hoop dat hierdoor zowel de effecten van testosteron als de tijdspanne waarop veranderingen plaatsvinden duidelijker worden. Dit zal natuurlijk voor iedereen en voor elk lichaam anders zijn,  maar ik hoop dat ik hiermee mensen kan helpen. Mocht je vragen hebben, dan kan dat via het contactformulier of je kan een opmerking plaatsen in de opmerkingensectie onderaan deze pagina. 

Start testosteron
5 oktober 2020
Begin met testosteron
Eerste injectie

Vandaag heb ik mijn eerste hormooninjectie gehad in mijn bilspier. Ik ben begonnen met een dosis van 0,3 mL. Dit wordt elke twee weken (om de week) geinjecteerd. De injectie deed gelukkig geen pijn. 

12 oktober 2020
1 week aan hormonen
Wat merk ik?

Het is nu een week geleden dat ik mijn eerste injectie heb gehad. Dit is welke veranderingen ik in mijn lichaam heb gemerkt:

  • Een van de dingen die mensen als eerste merken als ze aan testosteron beginnen, is de groei van hun clitoris. Dat merk ik ook deze week. Het is een nogal awkward iets om over te praten, maar het hoort er wel bij. Het groeit en wordt gevoeliger, waardoor ik niet altijd comfortabel zit. Ook merk ik dat mijn libido groter is dan voor het begin met hormonen. 
  • Ik kan moeilijker huilen, ik denk ook dat dat door de testosteron komt. 
  • Mentaal lijkt het deze week wat rommeliger. Het is wat meer een chaos. Ik weet wat minder goed wat ik voel of denk, waardoor het moeilijker is om mijn gevoelens te uiten. 
19 oktober 2020
Twee weken aan hormonen
Tweede injectie

Vandaag heb ik mijn tweede injectie gehad. Bij de vorige injectie heb ik daarna nog een paar dagen last gehad van een vervelend gevoel op de plek van de injectie. Deze keer heb ik daarom extra ingemasseerd, waarvan ik hoop dat het gaat werken.

27 oktober 2020
3 weken en 1 dag aan hormonen
27 oktober 2020
3 weken en 1 dag aan hormonen
Wat merk ik?

Het is nu acht dagen geleden dat ik mijn eerste injectie heb gehad. Dit is welke veranderingen ik in mijn lichaam heb gemerkt:

  • De effecten van de vorige keer zijn er nog steeds. Wel merk ik dat ze minder invloed hebben op mijn leven, ik denk omdat ik er langzaam aan gewend raak.
  • Mijn stem begint te piepen en kraken. Het klinkt alsof ik net wakker ben, maar zo klink ik dan de hele dag. Volgens mij klink ik normaal ook een beetje zo als ik verkouden ben. Ik vind het zelf wel lachwekkend, en gelukkig de mensen om mij heen ook. 
  • Ik ben rustelozer en dat merk ik vooral in de avonden. De hele dag ben ik meestal wel ergens mee bezig, dus dan merk ik er niet zoveel van, maar in de avonden lig ik op de bank. Dan merk ik dat mijn lichaam de drang heeft om te bewegen en iets te gaan doen, hoewel ik wel mentaal moe ben. Dit vertaalt zich ook naar mijn hoofd, waar het dan ook meer een chaos is. Ook lijkt het drukker te zijn in mijn hoofd.
  • Jeugdpuistjes beginnen weer meer op te komen, met name op mijn gezicht en nek. 
  • Mijn zweet lijkt anders te ruiken en ik denk dat ik ook meer zweet. Hiervoor kon ik een shirt of trui wel meerdere dagen aan, zonder enige zweetlucht. Maar, nu moet in de avond sowieso mijn shirt in de was en soms ook mijn trui of vest die ik eroverheen heb gedragen. 
2 november 2020
Vier weken aan hormonen
Derde injectie

Vandaag heb ik mijn derde injectie gehad. Van de vorige prik heb ik weinig last gehad door het inmasseren, dus dat heb ik deze keer ook weer gedaan. 

23 november 2020
Zeven weken aan hormonen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.