Vlaggenparade

Philadelphia (Philly) People Of Color Inclusive Regenboogvlag

Achtergrond

Zoals de naam al zegt, komt deze vlag uit Philadelphia, Pennsylvania, gelegen in de Verenigde Staten van Amerika. De Philadelphia People of Color Inclusive Regenboogvlag is een variant op de traditionele regenboogvlag. Waar de traditionele regenboogvlag de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en paars heeft, heeft de Philly vlag twee extra strepen. Deze strepen zijn bruin en zwart. De strepen zijn toegevoegd aan de bovenkant van de vlag, zoals te zien is in de afbeelding hieronder. Ze vertegenwoordigen de mensen van kleur, People of Color, zoals ze in Amerika zeggen. De gehele vlag symboliseert de LHBT+ gemeenschap, oftewel iedereen die niet cisgender of hetero is. 

Philadelphia (Philly) People Of Color Inclusive Regenboogvlag​ (2017)

Mensen van kleur, of niet-blanke mensen, hebben niet altijd een plek binnen de LHBT+ community. Philly heeft ervoor gekozen om deze twee strepen toe te voegen in 2017, nadat er veel problemen met racisme plaatsvonden in de stad. In veel homobars en homonachtclubs vond discriminatie plaats naar niet blanke mensen van de LHBT+ community. Naast dat enkele horeca gelegenheden anti-racismecursussen en trainingen hebben moeten volgen, is deze vlag ook een reactie op deze gebeurtenissen. 

Er zijn veel negatieve reacties ontvangen op de nieuwe vlag, meestal van blanke homo’s. Ze waren boos, omdat de regenboogvlag volgens hen aan staat voor alle huidskleuren.  Ook onder het onderstaande filmpje is veel onbegrip op het toevoegen van de bruine en zwarte streep. 

Mijn mening

Zelf vind ik dat iedereen zich thuis moet kunnen in de LHBT+ community, ongeacht huidskleur, seksuele oriëntatie of gender. Het is duidelijk dat ook binnen de LHBT+ community racisme plaatsvindt. Dit vind ik onacceptabel. Blijkbaar is de community niet zo warm bad voor iedereen en staan de regenboogkleuren ook niet voor acceptatie ongeacht huidskleur. Daarom vind ik het goed dat er een regenboogvlag is met een bruine en zwarte streep. Met de Philadelphia People of Color Inclusive Regenboogvlag laten wij WEL zien dat iedereen welkom is. Daarom zal ik deze vlag ook gebruiken op mijn website. 

Bronnen