Over Mijn Roze Olifant

Mijn Roze Olifant

Waarom?

Als transgender persoon in Nederland, mis ik een site met nuttige, goede maar vooral begrijpbare informatie. Ik miste dit vooral in de tijd vlak na mijn coming-out. Ik wilde op dat moment van de rotzooi in mijn hoofd een verhaal vormen naar familie en vrienden. Ik haalde veel van mijn informatie uit Engelstalige filmpjes of verhalen, maar in het Nederlands was niet veel te vinden. Op dat moment had een goede Nederlandstalige site met persoonlijke verhalen van transgender personen erg geholpen. Dat was voor familie en vrienden ook makkelijker geweest, zodat zij ook een bron hadden van informatie, naast mijn eigen verhaal. 

Daarom ben ik Mijn Roze Olifant begonnen. Het doel van de site is om zo veel mogelijk mensen een kijkje te geven in mijn leven, en ze hierdoor te helpen. Ik weet uit ervaring dat het horen of lezen van verhalen van andere mensen die hetzelfde doorstaan, erg kan helpen. Ik wil ervoor zorgen dat andere mensen niet hetzelfde hoeven te doorstaan als ik. Daarnaast is het delen van informatie en gevoelens niet mijn sterke punt, vooral niet naar mensen die dichtbij staan, zoals mijn ouders. Deze site helpt mij het makkelijker te maken om gevoelens te delen. Al deze informatie is nu immers voor de hele wereld te zien. Hoewel dat een enge gedachte is, weet ik dat dit het beste is wat ik kan doen.  

 

Mijn Roze Olifant?

Tsja, de naam van deze site. Ik wilde graag een originele en grappige naam, maar ook iets met betekenis. Na een tijd gestoeid te hebben met verschillende opties, zei mijn moeder: ‘Wat denk je van iets met een roze olifant?’ Zoals te lezen is in mijn eerste blog is een roze olifant een metafoor voor iets waarvan iedereen weet dat het er is, maar niemand erover praat. Dit is iets wat bij ons thuis vaak gebeurd, zeker na mijn coming out als transgender. Daarom de naam: Mijn Roze Olifant. Origineel, grappig, maar toch met een betekenis. 

Helping one person might not change the whole world, but it might change the world for one person.

- Anoniem

Over Mij

Kai Middelkoop

Hai! Ik ben Kai Middelkoop. Ik ben de maker en bedenker van deze site. Ik ben een non-binair transgender persoon met de pronouns hij en hem. Ik zit op het VWO en zou hierna graag starten met een studie bij politie.

Verder speel ik waterpolo, ik ben keeper. Ik heb het supergezellig met mijn waterpoloteam, een groep dames waar ik altijd op kan vertrouwen. 

Ik hou van fotografie, het is een passie van mij. Ik vind het fantastisch om door mijn dorp te lopen en hier fantastische foto’s te maken. Op deze momenten valt het mij pas op hoe mooi de wereld om mij heen is.

Ik heb twee honden, Happy en Lucky. Ik ga graag met ze wandelen samen met mijn ouders. Het is heerlijk om op die momenten niks te hoeven en te genieten van de honden die zich helemaal uitleven. 

Voor de rest kom je vanzelf meer over mij te weten op de blogpagina. Ik vind het in ieder geval al super dat je op deze site bent! 

Zelfportret van Anne. Donkere foto genomen in een spiegel, het licht schijnt op Anne's gezicht vanaf de linkerkant. De camera bedekt de rechterkant van zijn gezicht.