Blog

Gastblog

Memories: Een blog over herinneringen van je transgender kind

Soms voelt het zo raar. Het is bijna niet uit te leggen. Ik ben je niet kwijt, je bent je eigen mooie jijzelf en ik sta voor de volle 100% achter je, maar toch komt er soms een herinnering voorbij en dat lijkt wel gebeurd in een heel ander leven.

Per spoor

Iedereen kent dit liedje wel van Guus Meeuwis. Het liedje heet ‘Per spoor’. Het gaat natuurlijk over een heel ander onderwerp. Het is een heel vrolijk melodietje. Deze ‘treinreis’ is zeker niet alleen maar gezellig en leuk (voor jou, maar ook voor ons als gezinsleden), maar sommige stukjes van de tekst van het liedje passen wel goed bij mijn verhaal.

Zelfs je naam is mooi

Een blog over Kais naamsverandering geschreven door zijn moeder. Ze schrijft over haar gevoelens over Kais voornaamswijziging.

Yesterday

Als ouder van een transgender kind schrijft Janneke blogs over haar kind als transgender persoon. Deze blog gaat over de tijd van haar kind op de middelbare school.

Niet verkeerd

In verschillende media wordt nog gesproken “in het verkeerde lichaam zitten” als je transgender bent. Dat zou kunnen betekenen dat er van alles verkeerd is met je lichaam. Als gender de combinatie van sekse, genderidentiteit en genderexpressie dan blijft je (gender)identiteit onveranderd, de rest is kneedbaar.

Anne

Als ouder van een transgender kind schrijft Janneke blogs over haar kind als transgender persoon. Deze blog beschrijft mijn gevoel over de periode van de geboorte van Anne tot aan het einde van de basisschool. Voor de periode daarna komen nog andere blogs.

Help!

Als ouder van een transgender kind schrijft Janneke blogs over haar kind als transgender persoon. Dit is haar eerste blog.